Fördjupning om Lennakatten

På den här sidan kan du fördjupa dig kring Lennakattens verksamhet och historia. Vi hoppas att sidorna kan vara till intresse oavsett om du är inbiten tågentusiast eller om du kanske vill lära dig lite mer om vår järnväg.

Lennakattens tåg

Vi är stolta över att kunna erbjuda en oöverträffad variation av olika lok och vagnar att resa med på Lennakatten. På den här sidan presenterar vi de tåg du kan se i vår trafik.

Historien om Lennakatten

Historien om järnvägen som idag är känd som Lennakatten börjar redan på 1700-talet och speglar samhällsutvecklingen i Sverige genom åren.

Föreningens historia

Från några ungdomar i Djursholm till en av Uppsalas största turistattraktioner. Det här är historien om Museiföreningen Stockholm-Roslagens Järnvägar, föreningen bakom Lennakatten.

Lokförare i ett ånglok tittar bakåt

En lokförare berättar

Allan Magnusson är en av de lokförare som har varit aktiv på Lennakatten allra längst, sedan 1974. Här berättar han om hur arbetet på järnvägen har sett ut genom åren och hur det är att köra ånglok.

Lennakattens nedlagda trafikplatser

Det finns idag 15 trafikplatser på Lennakattens järnväg – sex stationer, åtta hållplatser och en lastplats. Genom historien har det dock funnits många fler.