Jobba med oss

Vill du hjälpa oss bevara en bit av Roslagens järnvägshistoria är du varmt välkommen att bli en aktiv medlem på Lennakatten! Utan våra drygt 240 aktiva medlemmar skulle tågen stanna. Allt arbete på järnvägen sker ideellt, utan ekonomisk ersättning, men istället blir du med i ett trevligt sällskap och får en rolig sysselsättning och erfarenheter för livet.

På Lennakatten får du chansen att arbeta på en riktig järnväg, och bedriva riktig järnvägstrafik med omkring 100 år gamla tåg i en omfattning som saknar motstycke någon annan stans i Sverige. Vi har några av Sveriges mest kunniga personer inom järnvägsdrift som leder arbetena och som håller i utbildningar för att lära dig vad du behöver veta för att arbeta i trafiken.

För att bli aktiv på Lennakatten behöver du vara medlem i vår förening, Museiföreningen Stockholm-Roslagens Järnvägar. Hur du blir det kan du läsa om under Bli medlem. Är du intresserad av att bli aktiv, hör av dig till personal@srjmf.se så berättar vi mer!

Nedan presenterar vi de olika saker man kan syssla med på vår järnväg. Klicka nedan för att komma till de olika områdena.