Jobba ideellt på Lennakatten

Vill du hjälpa oss bevara en bit av Roslagens järnvägshistoria är du varmt välkommen att bli en aktiv medlem på Lennakatten! Utan våra drygt 230 aktiva medlemmar skulle tågen stanna. Allt arbete på järnvägen sker ideellt, utan ekonomisk ersättning, men istället blir du med i ett trevligt sällskap och får en rolig sysselsättning och erfarenheter för livet.

På Lennakatten får du chansen att arbeta på en riktig järnväg, och bedriva riktig järnvägstrafik med omkring 100 år gamla tåg i en omfattning som saknar motstycke någon annan stans i Sverige. Vi har några av Sveriges mest kunniga personer inom järnvägsdrift som leder arbetena och som håller i utbildningar för att lära dig vad du behöver veta för att arbeta i trafiken.

För att bli aktiv på Lennakatten behöver du vara medlem i vår förening, Museiföreningen Stockholm-Roslagens Järnvägar. Hur du blir det kan du läsa om under bli medlem.

Är du intresserad av att bli aktiv, hör av dig till personal@srjmf.se så berättar vi mer!


Verksamhetsområden

Nedan presenterar vi de olika saker man kan syssla med på vår järnväg. Klicka nedan för att komma till de olika områdena.


Läs mer om att vara aktiv på Lennakatten

Lokförare i ett ånglok tittar bakåt

Att köra ånglok på Lennakatten

Allan Magnusson är en av de lokförare som har varit aktiv på Lennakatten allra längst, sedan 1974. Här berättar han om hur arbetet på järnvägen har sett ut genom åren och hur det är att köra ånglok.