Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Museinatten på Lennakatten

3 juni @ 18:00 23:00

Museinatten den 3 juni sammanfaller med säsongspremiären för vår ordinarie lördagstrafik. Den ordinarie tidtabellen har därför utökats med kvällstrafik, se särskild tidtabell längre ner på sidan.

Det finns då möjlighet att åka in till City, där det under dagen även pågår fler kommunala evenemang, ”Turista i egen stad” och ”Sommarsläpp i City 2023”, och därefter att ta sig hem med sena tåget, som går från Uppsala kl. 22, ut till Faringe.

Utflyktspaket med tåg, fika och föredrag

Solveig Larsby-Oldeberg, Marielundsbo sedan 60 år tillbaka föreläser om sommarbyn.

På kvällen anordnas två stycken utflyktspaket med fika och föredrag, från Uppsala till Marielund ToR, endast förköp.

Den första utflykten avgår från Uppsala Östra 18:00 och är åter 19:50. Den andra utflykten avgår 20:00 och är åter 21:50.

I Marielund serveras kaffe eller te, med fralla, bulle och go’bit, och därefter berättar Solveig Larsby-Oldeberg, Marielundsbo (i 60 år) och tågvän, om Marielund förr och nu.

Den annorstädes slutsålda boken Marielund – Sommardröm vid Uppsala kommer att finnas till försäljning på plats (endast Swish, 300 kr).

Den smalspåriga järnvägen går tvärs igenom sommarvillornas tomter med skog på ena sidan och sjö på den andra. – …en ovanligt väl bevarad miljö, en kombination av natur och kultur.

Utdrag ur Marielund – Sommardröm vid Uppsala

Utökad tidtabell för dagen

Även om du inte reser med paketet så kan du resa med tågen under dagen och kvällen. Ordinarie biljetter gäller, så även medlemskort. Följande tidtabell gäller:

200kr
Stationsgatan 11
Uppsala, Sverige
+ Google Map