Kategorier
Nyheter Resenärsinformation

Tidtabeller för trafiksäsongen 2024 ute nu

Nu kan vi avslöja årets tidtabell på Lennakatten! Trafiksäsongen 2024 blir den längsta någonsin på Lennakatten och sträcker sig från 10 maj till 21 september. Vad gäller själva tidtabellerna är mycket bekant, men också ett par nyheter, så var uppmärksam på det!

Trafiksäsongen börjar likt de senaste åren med trafik på fredagar enligt gul tidtabell. I år börjar vi dock en vecka tidigare än i fjol, och redan vid Kristi Himmelfärdshelgen kan du resa med oss.

Sedan, den 25 maj, börjar lördagstrafiken enligt röd tidtabell. Den motsvarar tidigare års röda tidtabell, fast med några minutjusteringar för en mer pålitlig tidtabell.

Efter midsommar börjar vi även köra på onsdagar, torsdagar och söndagar. Grön tidtabell, som går på onsdagar och torsdagar, är den som har störst förändringar. I år kommer vissa tåg gå som snälltåg med färre uppehåll för att skapa snabbare resor från Uppsala till Faringe. Dessutom finns det bättre möjligheter för resenärer österifrån att resa in till Uppsala på förmiddagen med nya tåg 92. Vi hoppas att dessa förändringar ska ge en jämnare fördelning av resenärerna mellan tågen.

Välkommen till den 51:a trafiksäsongen på Lennakatten!