Kategorier
Resenärsinformation

Välkommen tillbaka, Veteranturen!

Du har väl inte missat den nya rundturen Veteranturen som vi kör i samarbete med Strömma och Svenska Spårvägssällskapet? Med Veteranturen kan du resa med ångtåg, veteranbuss och världens äldsta personfartyg i trafik M/S Enköping i en rundtur till Skokloster slott, med uppehåll i Linnés Hammarby längs vägen.

Läs mer om Veteranturen på vår sida här: Veteranturen till Skokloster slott

Strömma har även gett ut en pressrelease om det nya samarbetet. Där kan du höra Strömmas trafikchef Henrik Birath, som även är aktiv här på Lennakatten, berätta om Veteranturen.

Det blir verkligen en unik resa. Lennakatten är landets längsta museijärnväg, bussen saknar bälten – men körs säkert ändå – och M/S Enköping är världens äldsta passagerarfartyg som fortfarande är i drift. För oss är det också roligt att visa att det är möjligt att samarbeta mellan företag och ideella krafter. Tillsammans kan vi ge en större upplevelse.

Henrik Birath, trafikchef Strömma och aktiv medlem på Lennakatten (Pressmeddelande)

Läs pressmeddelandet här: Trefaldig veterantur startar i Uppsala

Veteranturen körs lördagar 9 juli – 13 augusti. Boka din biljett hos Strömma.


Ett nygammalt koncept

Veteranturen är faktiskt inte ett helt nytt koncept. Under många år under 1980- och 1990-talen körde Lennakatten, Strömma och Svenska Spårvägssällskapet Veteranturen till Skokloster slott. Rundturen blev snabbt populär och seglade upp som ett av våra allra mest populära resmål. Tyvärr lades rundturen ner 2002, så därför är vi mycket glada att vi nu, 20 år senare kan återuppliva turen och erbjuda denna unika resa med tre olika klassiska transportsätt.