Äta längs Lennakatten

Man behöver inte resa på tom mage när man reser med Lennakatten. Längs Lennakattens sträckning mellan Uppsala Östra och Faringe finns ett brett utbud av caféer och restauranger att äta på. Här presenterar vi de ställen som finns att välja på.

Stiernhielms på Landet

Station/hållplats: Gunsta

Stiernhielms på Landet vill vara en mötesplats på landet, där man äta en trevlig måltid, ta en kall öl eller köpa med sig bröd hem. Maten som serveras är inspirerad av medelhavet, med nybakt pizza och hemgjort pasta och bröd som bakas varje dag. Utöver restaurangen finns även en liten matbutik där man kan köpa med sig det man behöver.

Stiernhielms på landet
Foto: Jesper Movérare
Marielund jernvägscafé
Foto: Lars Granström

Marielunds jernvägscafé

Station/hållplats: Marielund

Det ena av Lennakattens egna jernvägscaféer hittar du i den mysiga stationsträdgården i Marielund. Här serverar vi enklare luncher såsom pajer och smörgåsar, samt förstås fikabröd, kaffe, te, läsk och glass. Du kan också hitta Lennakattens utbud av souvenirer och böcker här om du vill köpa med dig ett minne från resan. Ta ett vykort och få Lennakattens poststämpel på vykortet!

Odalgården

Station/hållplats: Marielund

En 10 minuters promenad från Marielunds station finns Odalgården, en kurs- och konferensgård med restaurang och hotellrum. Normalt har Odalgården inte öppet för lunchbesökare, men för företag och grupper kan offerter ordnas för mat och övernattning.

Odalgården
Foto: Ruth McKie
Fjällnora
Foto: Ruth McKie

Kafé Fjällnora friluftsgård

Station/hållplats: Fjällnora

På friluftsgården Fjällnora, intill Fjällnorabadet, finns ett café. Caféet serverar enklare luncher, smörgåsar, fika samt varm och kall dryck.

Länna bruk

Station/hållplats: Länna

På det gamla bruksområdet från 1700-talet i Länna finns restaurangen Länna bruk. Lokalerna har blivit renoverade och ombyggda med natursten för en rustik känsla och dessutom har en vinkällare byggts med vinprovningssal. Maten som serveras har grekiska influenser, men även klassiska grillrätter serveras.

Länna bruk
Foto: Beatrice Johansson
Almunge jernvägscafé
Foto: Lars Granström

Almunge jernvägscafé

Station/hållplats: Almunge

Lennakattens andra jernvägscafé finns i stationshuset i Almunge. Här serverar vi enklare luncher, såsom pajer och smörgåsar, samt fikabröd, kaffe, te, läsk och glass. Vi säljer också souvenirer, ett bra sätt att stödja föreningen bakom Lennakatten, SRJmf. Jernvägscaféet i Almunge ligger intill väg 282, så även om du bara har vägarna förbi är du välkommen att göra ett uppehåll!

Augusts värdshus

Station/hållplats: Almunge

Klassiska Augusts värdhus ligger i hjärtat av Almunge, och bara ett stenkast ifrån Almunge station. Tyngdvikten ligger vid kötträtter, men även andra rätter finns, till exempel pizza. Stämningen är bekvämt avslappnad, och som en extra trevlig detalj för alla Lennakatten-entusiaster pryder bilder på våra tåg delar av väggarna i restaurangen.

Foto: Lars Granström

Café Gobiten
Foto: Jesper Movérare

Café Go’biten

Station/hållplats: Faringe

I anslutning till lågprisvaruhuset Thun’s i Faringe finns även Café Go’biten. Go’biten är både en restaurang och ett fik, och bland matutbudet hittas hamburgare, tunnbrödsrullar och varma smörgåsar. Precis som Thun’s har Go’biten stängt på söndagar, så se till att resa någon annan veckodag om du vill äta eller fika här!