Kategorier
Uncategorized

O-Ringen-veckan i Uppsala

Nu har äntligen O-Ringen-veckan börjat i Uppsala! Under veckan kommer tiotusentals besökare vara i Uppsala för att orientera, och för att upptäcka vad staden har att erbjuda.

Lennakatten kör tåg som vanligt: onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. All information om vår trafik hittar du här. Vi räknar med att det kommer vara extra många som vill resa med oss under denna vecka, och därför har vi några tips för att undvika att behöva trängas ombord på tåget.

  • Var på stationen i god tid före avgång. Innan tåget går från Uppsala Östra behöver du köpa biljett i stationshuset. Om köerna blir långa är det smart att vara ute i god tid. Givetvis kör vi dock inte ifrån någon som står i kö för att köpa biljett.
  • Res senare under dagen. Vi brukar ha flest resenärer på avgångarna 10:10 och 12:35 från Uppsala. Genom att resa på någon av våra andra avgångar (vi kör totalt sju avgångar från Uppsala under grön tidtabell) så kan vi sprida ut trycket på avgångarna. Läs här olika förslag till turer.
  • Börja din resa någon annanstans än Uppsala. Ganska självklart börjar de flesta av våra resenärer sin resa i Uppsala. Men om du istället börjar din resa i exempelvis Almunge och reser in till Uppsala kan du välja avgångar med färre resande. Detta passar extra bra om du kommer från Stockholm eller Roslagen för att resa med oss.

Tur till Linnés Hammarby

Foto: Jesper Karehed/Uppsala linneanska trädgårdar

På onsdag, den 27 juli, kör vi dessutom extra rundturer till Linnés Hammarby i samband med O-Ringen. Turen avgår från Uppsala 10:10 eller 12:35 och går med ångtåg och veteranbuss.