Kategorier
Utflyktstips

Du har väl inte missat vår fredagstrafik?

I fjol började vi med ett nytt koncept här på Lennakatten: rälsbusstrafik på fredagskvällar. Denna trafik skiljer sig lite från vad många kanske förknippar Lennakatten med, ånglok och soliga picknickutflykter, men det gör fredagsturerna lite extra spännande. Om du redan har rest med Lennakatten en gång, och vill testa att uppleva en lite annorlunda tur, är fredagsturerna för dig.

Rälsbussen avgår från Uppsala Östra klockan 16:45. Den rullar i rask takt fram längs banan, med uppehåll där folk vill stiga på, tills tåget ankommer Länna. Här stiger en del av, som en del av Upplevelse-paketet Tågresa med vinprovning och middag. Man kan såklart också stiga av här om man vill käka middag på Restaurang Länna Bruk.

Foto: Jesper Movérare

För de som inte kliver av fortsätter turen till Faringe. Här gör tåget ett rejält uppehåll innan det går tillbaka. Därför passar det bra att lågprisvaruhuset Thun’s har kvällsöppet på fredagar, vilket möjliggör kvällshopping innan tåget går tillbaka. Även Café Go’biten har extraöppet för mat och fika.

Foto: Jesper Movérare

Kl 20:10 vänder tåget tillbaka. Vid den här tiden har solen börjat gå ner, och medan tåget rullar tillbaka mot Uppsala blir landskapet utanför fönstret allt mörkare. Vi tänder belysningen i vagnarna, vilket skapar en riktigt mysig stämning. Kl 20:38 i Länna kan de som ätit middag kliva på igen innan tåget fortsätter mot Uppsala. Åter är tåget i Uppsala 21:15.

Specialpris på fredagar

På fredagar reser du för specialpris på Lennakatten. Du kan resa vart som helst på järnvägen för bara 70 kr per enkelresa. Missa inte detta förmånliga pris för att ta en tur en fredagskväll.

Datum för fredagsturerna

Följande datum kör vi fredagsturer återstoden av säsongen: 29 juli, 5 och 19 augusti samt 2 och 9 september.

Se tidtabell och kalender på sidan Tidtabeller 2022.