Kategorier
Utflyktstips

Gör en eftermiddagstur med Lennakatten

Vi har märkt av att flera resenärer vill göra turer med Lennakatten på eftermiddagar. Därför vill vi dela med oss ett tips på en lagom lång tur som du kan göra med Lennakatten, med utgångspunkt från Uppsala klockan 15:25. Turen passar perfekt för familjer!

Den här turen tar dig till Marielund, som är vårt populäraste resmål. Du kan läsa om vad som finns att göra i Marielund här. Du får resa både med vårt ångtåg och vårt dieseltåg.

Res såhär

Res med dieseltåget från Uppsala Östra 15.25 till Marielund, ankomst 15.53. I Marielund har ni sedan en dryg timme att ta en fika i vårt jernvägscafé, ta en promenad i de vackra omgivningarna eller spela ett spel i stationsträdgården innan ångtåget ankommer 16:50 och tar er tillbaka till Uppsala. Tåget är tillbaka i Uppsala 17:20.

I Marielund är en idyllisk sommarby från början av 1900-talet. Hit kan du resa med Lennakatten.

Vilka dagar kan man göra turen?

Denna tur går att göra när vi kör enligt grön tidtabell. Det innebär onsdagar, torsdagar, lördagar och söndagar fram till 14 augusti, därefter lördagar och söndagar fram till 11 september. Se kalender med trafikdagar här!

Pris

En resa till Marielund tur och retur kostar 200 kr för en vuxen över 16 år. Med en familjebiljett kan varje vuxen också ta med sig två barn 7-15 år utan extra kostnad. Barn under 7 år reser alltid gratis på Lennakatten.

Se mer detaljer, och hur du köper din biljett på sidan Biljettköp och priser.

Fler reseförslag

Fler förslag på turer med Lennakatten hittar du på sidan Reseförslag. Här hittar du förslag på turer till flera av Lennakattens trevliga resmål.

Hitta till oss

Lennakatten avgår från Uppsala Östra, som är en del av Uppsala Central. Du hittar oss på spår 9 och 10. Läs mer under Hitta till oss.