Bli medlem

Det bästa sättet att stödja Lennakatten och arbetet bakom järnvägen är att bli medlem i vår förening, Museiföreningen Stockholm-Roslagens Järnvägar (SRJmf). Vi är en ideell, icke-vinstdrivande, politiskt obunden förening med målsättning att bevara och visa upp Roslagens järnvägshistoria genom museijärnvägen Lennakatten. SRJmf har drygt 2000 medlemmar, bosatta över hela Sverige och även utomlands.

Förmåner som medlem i Museiföreningen Stockholm-Roslagens Järnvägar

  • Fria resor på våra tåg samt anslutningsbussar i ordinarie trafik. (Undantag kan dock förekomma för evenemang, vilket då står på hemsidan)
  • Vår tidning Roslagsexpressen som utkommer med 4 nummer per år. Få reda på vad som händer i föreningen och på järnvägen från våra aktiva.
  • Möjlighet att bli en aktiv medlem och engagera sig i arbetet på Lennakatten.

Medlemsavgifter 2024

Ordinarie medlemskap 450 kr

Ungdomsmedlemskap 260 kr (t.o.m. 19 år)

Familjemedlemskap 250 kr (på samma adress som huvudmedlem, erhåller ej eget nummer av tidningen Roslagsexpressen)

Betala in medlemsavgiften på bankgiro 185-5907. Uppge “medlemsavgift” samt namn, adress, telefonnummer, epost och födelsedatum. Räkna med att du får medlemskortet inom ca 7 dagar efter att du har gjort inbetalningen. Om du vill åka tidigare kan du betala medlemsavgiften på biljettexpeditionen i Uppsala Östra eller i cafét på Marielunds station under någon av våra trafikdagar. Då får du ditt medlemskort på en gång.


Jobba ideellt på Lennakatten – bli en aktiv medlem

Vill du hjälpa oss bevara en bit av Roslagens järnvägshistoria är du varmt välkommen att bli en aktiv medlem på Lennakatten! Utan våra drygt 230 aktiva skulle tågen stanna. Det finns en brett urval av arbeten som behöver göras. Allt från att köra tåg, till att stå i caféet eller klippa gräs behövs, och allt arbete är viktigt för järnvägens fortlevnad. Arbetet på Lennakatten sker utan ekonomisk ersättning, men istället blir du med i ett trevligt sällskap och får en rolig sysselsättning och erfarenheter för livet.