Jobba i caféet

Lennakatten är inte bara en järnväg med gamla tåg. Våra jernvägscaféer är en viktig del i upplevelsen för våra resenärer, skapar trevliga resmål för våra tåg och är en viktig inkomstkälla för vår ideella förening. Vi driver två caféer, ett i stationsträdgården i Marielund och ett i stationshuset i Almunge.

Det är möjligt när som helst att börja jobba i caféerna, även mitt under trafiksäsongen kan man börja och komma in i verksamheten direkt. Ingen förberedande utbildning krävs. Är du intresserad, hör av dig till personal@srjmf.se så berättar vi mer!

Cafébiträde

Som cafébiträde arbetar man med att bära fram varor, servera gästerna, torka av borden, diska m.m. Man börjar som elev innan man efter några turer känner att man klarar sig på egen hand. Arbetet kan stundvis vara hektiskt, men genom att arbeta som ett lag flyter arbetet på.

Åldersgränsen för cafébiträde är 15 år. Efter att ha varit cafébiträde ett par år kan man gå vidare till cafékassör eller kallskänka.

Foto: Lars Granström

Cafékassör

Cafékassören sköter kassan i caféet, möter kunderna och tar betalt. Det gäller att ha ett trevligt bemötande och ha bra koll på kassamaskinen så att kön flyter på, för när tågen anländer blir den snabbt lång med resenärer som vill köpa något fika innan tåget rullar vidare eller går tillbaka.

Kallskänka

Kallskänkan leder arbetet i caféet och har flerårig erfarenhet av caféarbetet. Man förbereder mat, bär fram varor, serverar gästerna, torkar av borden, diskar m.m. Arbetet kan stundvis vara hektiskt, men genom att arbeta som ett lag tillsammans med cafébiträderna och cafékassören flyter arbetet på.

Foto: Lars Granström