Fjällnora friluftsområde

Friluftsområdet Fjällnora är ett riktigt sommarparadis och ett klassiskt resmål med Lennakatten. Här finns något för alla åldrar – bad, djur, vandringsleder och mycket mer. Fjällnora ligger en liten bit från järnvägen, så för att komma hit ansluter en veteranbuss till tågen under högsommaren, se tidtabellen för mer information.

Bad för alla

De flesta som reser till Fjällnora åker för att bada och sola på de trevliga badstränderna i området. Det finns tre badplatser i Fjällnora. Fjällnorabadet ligger beläget vid en stor gräsmatta, där man kan lägga ut sin picknickfilt, och har hopptorn, flytbrygga och brygga för funktionshindrade personer. Fjällnora hundbad låter även våra fyrbenta vänner ta ett dopp, och för den som föredrar att bada utan badkläder finns Fjällnora naturistbad.

En tur på sjön

I Fjällnora kan man många olika farkoster för en trevlig tur ute på sjön. Exempelvis kan du hyra en kanot eller någon av de populära trampbåtarna. Vill du ut på sjön och fiska kan du hyra en roddbåt. Fiske med handredskap (spö, pilk eller liknande) är fritt på området. Du hyr farkosterna i caféet i Fjällnora.

Brett utbud av vandringsleder

I Fjällnora finns många stigar och vandringsleder av varierande längd, inte minst Upplandsleden mot Länna/Uppsala. Ta en tur i skogen, plocka lite bär längs vägen, hitta en trevlig grillplats och grilla korv, eller något annat du hittar på. Är du intresserad av historia kan Kolarstigen vara intressant, den passerar en gammal timrad kolarkoja där man kan lära sig hur träkol producerades förr i tiden.

Café

Det finns ett café i Fjällnora som serverar enklare luncher, fikabröd, kaffe, läsk och glass. Det är också i cafét du kan hyra roddbåtar, kanoter m.m. för en tur på sjön.

Upplev äventyrsbanan

I Fjällnora finns en äventyrsbana som drivs av GoAdventure. Här tar du dig fram med linbanor, hängbroar och nät mellan över 50 sammanhängande stationer i en spännande och naturnära bana.

Naturlekplats

I Fjällnora finns en naturlekplats med djur av trä, gungor och klätterställningar. Naturlekplatsen passar både yngre och äldre barn.

Tama och vilda djur

På vägen från busshållplatsen till badet finns en gård med tama får, hästar, grisar och höns. Man kan komma fram och hälsa på djuren. Kommer du ut i skogen och rör dig tyst kan du också få syn på ett eller annat vilt djur också, bland annat rådjur, rävar och älgar.


Läs mer

Läs mer om Fjällnora friluftsområde på Uppsala kommuns hemsida.