Badplatser längs Lennakatten

Att kombinera Lennakatten med bad i exempelvis sjön Trehörningen är en klassisk utflykt. Få saker går ju upp emot ett dopp en varm sommardag. Här har vi samlat de badplatser du kan komma till med Lennakatten.

Fjällnorabadet

Foto: Uppsala kommun

Station/hållplats: Fjällnora

Det klassiska Fjällnorabadet är en stor badplats belägen på Fjällnora friluftsgård, vid sjön Trehörningen. Här finns sandstrand, stor gräsmatta, hopptorn och flytbrygga. Det finns även toaletter och ett café med fika och enklare måltider invid badet. Badet är tillgänglighetsanpassat med ramp och anpassad brygga.

Fler badplatser i Fjällnora

Det finns ett naturistbad i Fjällnora: Fjällnora naturistbad. Detta bad är lite mindre än Fjällnorabadet, och ligger belägen i sjön Ramsen.

Ca 600 meter från Fjällnorabadet, i sjön Trehörningen, hittar du Fjällnora hundbad. Här kan hundar vara lösa och bada under uppsikt.

Borgardalsbadet

Foto: Uppsala kommun

Station/hållplats: Länna

Vid Lötsjön hittar du det populära Borgardalsbadet. Det är ett stort bad med sandstrand, öppna gräsytor och flera bryggor. Invid badet finns ett berg med en hopplattform för den våghalsige.

Du kommer till Borgardalsbadet från Länna station via Upplandsleden. Det är en ca 1,5 km lång vandring från Länna station till badplatsen.

Badvägen i Almunge

Station/hållplats: Almunge

Det här är en lite mindre badplats, så det finns chans att bada ostörd av andra badgäster här. Här finns en liten sandstrand och brygga. Badplatsen ligger benägen vid Långsjön och är en ca 1 km promenad från Almunge station. Följ gångvägen längs väg 282 och gå in på den första infarten (den så kallade Badvägen) på sjösidan efter järnvägsövergången väster om stationen. Följ Badvägen ca 150 meter, över järnvägen, ner till stranden.